Informacja o projekcie „Kulinaria żuławskie – promocją regionu”
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Projekt „Kulinaria żuławskie – promocją regionu” realizowany jest przez Stowarzyszenie Miłośników Nowego Dworu Gdańskiego – Klub Nowodworski, współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność” PROW 2014-2020.
Celem operacji jest: Wzrost poczucia tożsamości lokalnej poprzez powstanie regionalnej książki kulinarnej oraz degustacje żuławskie uświadamiające potencjał zasobów i tradycji kulinarnych regionu.
Przewidywane efekty operacji:
Liczba wydarzeń/imprez – 5 szt.
Liczba zrealizowanych przedsięwzięć przyczyniających się do zwiększenia tożsamości regionalnej wśród mieszkańców Żuław – 5 szt.
Liczba uczestników przedsięwzięć przyczyniających się do zwiększenia tożsamości regionalnej wśród mieszkańców Żuław – 1100 osób
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Projekt „Kulinaria żuławskie – promocją regionu” realizowany jest przez Stowarzyszenie Miłośników Nowego Dworu Gdańskiego – Klub Nowodworski, współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność” PROW 2014-2020.